Seriál Zrádci získal 1. místo na festivalu Finále Plzeň!

2021-10-05

Nejlepším televizním a internetovým projektem v kategorii "seriálová tvorba" byl na zářijovém festivalu Finále Plzeň vyhlášen seriál Zrádci! Tento seriál České televize od režisérů Viktora Tauše a Matěje Chlupáčka se natáčel také v Liberci a byl podpořen statutáním městem Liberec.

Týdenní filmový festival Finále Plzeň se zaměřuje na české snímky. Divákům přináší přehlídku filmové, dokumentární, televizní i studentské tvorby, která by jim z aktuální české kinematografie rozhodně neměla uniknout.

Do programu je zařazováno na sto tuzemských snímků a vítěze jednotlivých kategorií z nich vybírá zahraniční odborná porota. Letošní ročník Finále Plzeň nabídl 13 premiér a předpremiér spolu s dalšími 96 filmy a seriál Zrádci byl za vítěze v kategorii "seriálová tvorba" vyhlášen hned dvakrát, jak mezinárodní porotou, která mu udělila Zlatého ledňáčka, tak porotou studentskou.

Město Liberec tento seriál finančně podpořilo částkou 1,4 mil. Kč. Mezi liberecké filmové lokace patřila např. Technická univerzita v Liberci, Clarion Grandhotel Zlatý Lev, Krajská nemocnice Liberec, ulice Husova, čtvrť Vesec, lokalita u Zoo Liberec nebo Pytloun Grand Hotel Imperial.

Předpremiéra prvních dvou dílů seriálu, včetně autogramiády a tiskové konference, se uskutečnila v únoru 2020 v multikině CineStar v Liberci za přítomnosti tvůrců seriálu i herců. Následně byl seriál odvysílán Českou televizí.

https://www.festivalfinale.cz/